Dasar Privasi

Dasar privasi

Halaman ini menerangkan dasar privasi yang merangkumi penggunaan dan perlindungan maklumat yang dikemukakan oleh pengunjung.

Sekiranya anda membuat transaksi atau menghantar e-mel yang mengandungi maklumat peribadi, maklumat ini mungkin akan dikongsi bersama dengan agensi awam lain untuk membantu penyediaan perkhidmatan yang lebih berkesan dan efektif. Contohnya seperti di dalam menyelesaikan aduan memerlukan maklum balas dari agensi-agensi lain.

Maklumat Yang Dikumpul

Tiada maklumat peribadi akan dikumpul semasa anda melayari laman portal ini kecuali maklumat yang dikemukakan oleh anda melalui e-mel.

Apa Yang Akan Berlaku Jika Saya Membuat Pautan Kepada Laman Portal Yang Lain?

Laman Portal KPKP ini mempunyai pautan ke laman portal lain. Dasar privasi ini hanya terpakai untuk laman portal ini sahaja. Perlu diingatkan bahawa laman portal yang terdapat dalam pautan mungkin mempunyai dasar privasi yang berbeza dan pengunjung dinasihatkan supaya meneliti dan memahami dasar privasi bagi setiap laman portal yang dilayari.

Pindaan Dasar

Sekiranya dasar privasi dipinda, pindaan tersebut akan dikemas kini di halaman ini. Dengan melayari halaman ini dengan maklumat yang dikemas kini, cara penggunaan laman ini dan bagaimana maklumat dikongsi bersama pihak yang lain di dalam keadaan tertentu.

 

Simple Ways to Smart Solutions! - (KPKP 1926)